Coronavirus – Huisartsenpraktijk Berghem – Berghem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Berghem
Molenweg 2c 5351EV
Berghem

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van de GGD , het RIVMThuisarts.nl. en Rijksoverheid

Herhaalprik.

Alleen via de GGD kunt u een boosterprik krijgen als u aan de beurt bent op basis van uw leeftijd of medische diagnose (griep-groep)

Maak dan een afspraak via deze link: afspraak herhaalprik

Iedereen vanaf 12 jaar krijgt in de komende periode de gelegenheid om een afspraak te maken voor een herhaalvaccinatie.

Thuis prikken:

Mensen die echt niet naar een GGD locatie kunnen thuis worden geprikt door de huisarts. Denkt u hiervoor in aanmerking te komen stuur dan een mailtje naar: praktijk@hapberghem.nl

Voor meer info: ga naar Rijksoverheid/boostervaccinatie

Quarantaine regels voor wanneer u zelf of iemand in uw omgeving positief getest is.

U hoeft niet in quarantaine als u in de buurt was van iemand met corona. Om besmettingen en verspreiding van het virus tegen te gaan is het wel belangrijk om na contact met een positief getest persoon: extra alert te zijn op klachten, direct te testen bij klachten en contact met kwetsbaren voor 10 dagen na het contact met de positieve persoon te vermijden. Bij klachten blijft u thuis tot u een negatieve testuitslag heeft. Ook als u gevaccineerd of hersteld bent. Bij een positieve testuitslag gaat u altijd minimaal 5 dagen in isolatie, of langer indien u nog klachten heeft. Na 10 dagen mag u altijd uit isolatie.

QR code en reisadviezen.

Europese landen hebben afgesproken dat er 1 Europees systeem voor coronabewijzen moet zijn. Dat is het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). In Nederland gaat het EU DCC via CoronaCheck.

QR-code maken via CoronaCheck

In Nederland kunt u via de CoronaCheck-app een digitaal coronabewijs maken. Of op CoronaCheck.nl een papieren bewijs uitprinten. De app en de website maken hiervan een QR-code voor gebruik in het buitenland.

Reisadviezen

Landen kunnen altijd extra eisen hebben. Of de regels aanpassen als er in een ander land te veel besmettingen zijn. Kijk daarom altijd in het reisadvies van uw bestemming.

Zelftest: Corona-vragentest.

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.