Coronavirus – Huisartsenpraktijk Berghem – Berghem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Berghem
Molenweg 2c 5351EV
Berghem

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van de GGD , het RIVMThuisarts.nl. en Rijksoverheid

Boosterprik.

Er zijn GEEN vaccins meer over en we krijgen ook geen nieuwe meer!

Bel ons NIET hierover. De lijnen raken overbelast en daardoor zijn we niet bereikbaar voor zieke mensen.

Alleen via de GGD kunt u een boosterprik krijgen als u aan de beurt bent op basis van uw leeftijd.

Maak dan een afspraak via deze link: afspraak boosterprik

Iedereen boven de 18 jaar krijgt in de komende periode een uitnodiging om een afspraak te maken voor een boostervaccinatie. Wij hebben geen invloed op locatie en moment van uitnodigen.

Thuis prikken:

Mensen die echt niet naar een GGD locatie kunnen komen zullen binnenkort thuis worden geprikt door de huisarts. De huisarts heeft hen geselecteerd, denkt u hiervoor in aanmerking te komen stuur dan een mailtje naar: praktijk@hapberghem.nl

Voorwaarden boosterprik.

  • Je kunt deze extra prik pas halen vanaf 6 maanden na jouw laatste coronavaccinatie en het moment waarop je dus volledig gevaccineerd was – óf 6 maanden na jouw laatste besmetting met covid-19.
  • Je bent thuiswonend. Als  je in een zorginstelling woont, hoef je geen contact op te nemen met de GGD. Je krijgt een uitnodiging via jouw instelling en wordt daar gevaccineerd.
  • Je krijgt jouw extra prik twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik

Voor meer info: ga naar Rijksoverheid/boostervaccinatie

Quarantaine regels voor wanneer u zelf of iemand in uw omgeving positief getest is.

Vanwege drukte bij de GGD wordt niet iedereen die positief getest is gebeld met informatie over de quarantaine regels voor henzelf en/of voor hun huisgenoten en mensen met wie ze nauw in contact zijn geweest. Hieronder vindt u de verschillende patiëntenbrieven. Kijk goed welke brief het beste past bij uw situatie.

QR code en reisadviezen.

Europese landen hebben afgesproken dat er 1 Europees systeem voor coronabewijzen moet zijn. Dat is het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). In Nederland gaat het EU DCC via CoronaCheck.

QR-code maken via CoronaCheck

In Nederland kunt u via de CoronaCheck-app een digitaal coronabewijs maken. Of op CoronaCheck.nl een papieren bewijs uitprinten. De app en de website maken hiervan een QR-code voor gebruik in het buitenland.

Reisadviezen

Landen kunnen altijd extra eisen hebben. Of de regels aanpassen als er in een ander land te veel besmettingen zijn. Kijk daarom altijd in het reisadvies van uw bestemming.

Zelftest: Corona-vragentest.

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.