Afspraak maken – Huisartsenpraktijk Berghem – Berghem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Berghem
Molenweg 2c 5351EV
Berghem

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

Iedere werkdag vanaf 8 uur. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

U kunt zelf digitaal een afspraak inplannen, tot 24 uur van te voren, via uw patiëntenomgeving Uw Zorg online 

Let op! Dit is niet voor spoedvragen. Bel dan 0412-401922 en toets direct een 1.

U kunt natuurlijk ook bellen voor een afspraak: 0412-401922. De doktersassistente zal u dan een aantal vragen stellen. Dat heet triage. Ze kan door uw antwoorden bepalen hoe urgent uw vraag is, dus of u dezelfde dag of later gezien kunt worden; hoeveel spreekuurtijd ervoor ingepland moet worden; of het misschien telefonisch kan of een visite moet worden; of het een vraag is voor het assistentenspreekuur of de praktijkondersteuner en wat u zelf (alvast) kunt doen. De assistente kan daarbij advies en uitleg geven of u geruststellen als dat kan. Ook kan ze, voor meer info, verwijzen naar Thuisarts.nl  een betrouwbare website met informatie over ziekte en gezondheid gemaakt door artsen.

Het bepalen van spoed en het plannen van afspraken bij de juiste zorgverlener zijn in uw belang. Daardoor kunnen telefoontjes wel langer duren en de wachttijd oplopen. We hopen op uw begrip.

E-consult (stel een medische vraag aan uw huisarts of praktijkondersteuner)

Voor vragen die niet spoedeisend zijn en waarvoor het niet waarschijnlijk is dat u lichamelijk onderzocht moet worden kunt u ook, op een moment dat het u uitkomt, een bericht sturen aan uw huisarts, via de berichten module (eConsult) van uw patiëntenomgeving Uw Zorg online  U kunt ter ondersteuning van uw vraag een bijlage of foto meesturen. U ontvangt binnen 2 werkdagen een antwoord in uw inbox.

Telefonisch terugbelspreekuur

U kunt ook naar de praktijk bellen voor het maken van een telefonische afspraak. De huisarts belt u dan later die dag, zo mogelijk op een afgesproken tijdstip terug. De assistente zal u vragen naar de reden van het telefonisch consult en kan u zo mogelijk ook advies geven.

Vaste huisarts

U kunt zelf bepalen met welke huisarts u een afspraak wilt maken. Voor de continuïteit en kwaliteit van zorg vragen we u wel om zoveel mogelijk een vaste huisarts te kiezen. Zeker als u regelmatig de praktijk bezoekt, of als u een vervolgafspraak maakt voor dezelfde of terugkerende klacht.

Meer tijd

Een standaard consult bij de huisarts duurt 15 minuten. Heeft u meerdere klachten of bijvoorbeeld een vraag voor uzelf én uw kind? Geef dit dan alstublieft aan bij het maken van de afspraak. We kunnen er rekening mee houden in onze agenda door het maken van een dubbele afspraak.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Wij verzoeken u, indien mogelijk, al vóór 10:00 uur te bellen voor een huisbezoek.