Clientenraad, patientenpanel,
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Berghem
Molenweg 2c 5351EV
Berghem

Cliëntenraad

De taak van de cliëntenraad is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de cliënt (patiënt) en diens stem laten horen in de huisartsenpraktijk. Valt u iets op in (de werkwijze van) de huisartsenpraktijk of heeft u een idee ter verbetering dan kunt u, per email, contact opnemen met de cliëntenraad: clientenraad@hapberghem.nl.

De cliëntenraad is er NIET voor individuele knelpunten of klachten; daarvoor kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk via het Contactformulier  of door het Klachtenformulier in te vullen.

De leden van de cliëntenraad stellen zich, hieronder, graag aan u voor.

Thea Bongers, voorzitter

Ik ben geboren in 1958 in Maashees, een dorpje aan de Maas in Noord Brabant. Sinds 2013 woon ik samen met mijn man in de Piekenhoef. Ik heb mijn hele werkzame leven gewerkt in management-, directie-, en bestuursfuncties voor zorgorganisaties. Dat waren verpleeg -en verzorgingshuizen, organisaties voor mensen met een beperking, ziekenhuizen en ook kinderopvang en welzijnsorganisaties. Ik ben nu met prepensioen en als toezichthouder en coach nog wel steeds actief in de zorgsector. In mijn vrije tijd wandel, lees en tuinier ik graag.

Toen er een oproep kwam voor deelname aan de cliëntenraad voor de Huisartsenpraktijk in Berghem, heb ik niet geaarzeld. Ik ben heel tevreden over onze huisartsenpraktijk en denk graag mee over ontwikkelingen in de toekomst. In Nederland mogen we heel trots zijn op onze zorg. Daaraan draag ik graag mijn steentje bij. Als voorzitter van de cliëntenraad zal ik mij met overtuiging inzetten voor het algemeen belang van alle patiënten.

René Mulders

Na een langere tijd in het westen gewoond en gewerkt te hebben, woon ik sinds 13 jaar weer in het dorp.
Ik ben o.a. werkzaam geweest als B verpleegkundige en als maatschappelijk werker. Binnen de GGZ heb ik mij lang bezig gehouden met zorgmijders (verslaafden en ernstige psychiatrisch zieke mensen die in een wijk woonden). Ook heb ik nog een aantal jaren voor de GGD Rotterdam gewerkt. Afdeling SOA preventie (HIV).

Mijn passie is in de natuur  zijn en op zoek naar wilde orchideeën en vleesetende planten. Zo struin ik heel wat natuurgebieden af in Nederland. Cactussen in bloei krijgen en mijn tuin aantrekkelijk maken voor vogels vind ik prachtig.

Een cliëntenraad bij een groeiende huisartsenpraktijk is naar mijn mening van groot belang. De functie uitoefenen om mensen uit het dorp te vertegenwoordigen en hun belangen te bewaken vind ik een goede zaak. Zo kan de praktijk zich verbeteren en zich scherp houden en kunnen mogelijke blinde vlekken opgemerkt worden.

Anny van Erp

Ik ben van origine een echte Bergse, maar nu woonachtig in Oss met man en hond(je).

Ben al 63 jaar cliënt van Huisartsenpraktijk Berghem, begonnen bij dokter Theunisse. En werk al 40 jaar bij De Leijgraaf als vertrouwenspersoon en begeleid studenten met een vorm van autisme.

De oproep waar mensen werden gezocht voor de cliëntenraad deed me meteen reageren. Het is fijn om mee te kunnen kijken en denken over de gang van zaken binnen de praktijk. In mijn rol als vrijwilliger bij sociaal cultureel centrum de Binnenstad merk je dat mensen niet staan te springen om vrijwilligerswerk te doen, helaas. Dat was ook 1 van de redenen om me aan te melden.

Leo van Oorsouw

Omdat ik een Cliëntenraad voor de Huisartsenpraktijk Berghem een goede en noodzakelijke zaak acht, heb ik me daarvoor  – na de oproep – als lid aangemeld.

Ik denk dat ik hieraan een bijdrage kan leveren, niet zozeer met medische kennis, maar wel met gezond verstand en mijn jarenlange bestuurlijke en werkervaring op vele fronten.

Ik ben Leo van Oorsouw, gepensioneerd bouwkundige, in 1950 geboren in Berghem waar ik mijn hele leven woon, vanaf 1974 samen met mijn vrouw Hennie.

Buiten het lidmaatschap van de Cliëntenraad ben ik nog actief in verschillende verenigingen.

De Cliëntenraad richt zich uitsluitend op het algemeen belang van patiënten die gebruik maken van de zorg die onder verantwoordelijkheid de Huisartsenpraktijk Berghem wordt aangeboden, hiervoor zal ik me inzetten.

Nettie Arts

Ik ben Nettie Arts-Megens, geboren (1956) en getogen in Haren, waar ik behoudens enkele jaren in het begin van de jaren ’80, woon. Ik ben mijn hele leven al tot volle tevredenheid patiënt bij de huisartsenpraktijk Berghem. Ik heb na mijn opleiding als verpleegkundige o.a. ruim 30 jaar gewerkt op de afdeling neonatologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Daarnaast heb ik me verdiept in organisatorische vraagstukken en ben de laatste vijf jaar werkzaam geweest als beleidsmedewerker van de verpleegkundige adviesraad aldaar. Nu ik niet meer werk heb ik de tijd om mijn steentje bij te dragen dichter bij huis.

Een cliëntenraad is een adviesraad en mijn inziens van toegevoegde waarde voor de huisartsenpraktijk. Het helpt om met een brede blik te kijken naar plannen en lopende zaken, zodat de patiëntenzorg zo goed mogelijk georganiseerd wordt. Dit heb ik ook tijdens mijn werk ervaren.