Wie zijn wij? – Huisartsenpraktijk Berghem – Berghem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Berghem
Molenweg 2c 5351EV
Berghem

Wie zijn wij?

De leden van de cliëntenraad stellen zich, hieronder, graag aan u voor.

Thea Bongers, voorzitter

Ik ben geboren in 1958 in Maashees, een dorpje aan de Maas in Noord Brabant. Sinds 2013 woon ik samen met mijn man in de Piekenhoef. Ik heb mijn hele werkzame leven gewerkt in management-, directie-, en bestuursfuncties voor zorgorganisaties. Dat waren verpleeg -en verzorgingshuizen, organisaties voor mensen met een beperking, ziekenhuizen en ook kinderopvang en welzijnsorganisaties. Ik ben nu met prepensioen en als toezichthouder en coach nog wel steeds actief in de zorgsector. In mijn vrije tijd wandel, lees en tuinier ik graag.

Toen er een oproep kwam voor deelname aan de cliëntenraad voor de Huisartsenpraktijk in Berghem, heb ik niet geaarzeld. Ik ben heel tevreden over onze huisartsenpraktijk en denk graag mee over ontwikkelingen in de toekomst. In Nederland mogen we heel trots zijn op onze zorg. Daaraan draag ik graag mijn steentje bij. Als voorzitter van de cliëntenraad zal ik mij met overtuiging inzetten voor het algemeen belang van alle patiënten.

Anny van Erp

Ik ben van origine een echte Bergse, maar nu woonachtig in Oss met man en hond(je).

Ben al 63 jaar cliënt van Huisartsenpraktijk Berghem, begonnen bij dokter Theunisse. En werk al 40 jaar bij De Leijgraaf als vertrouwenspersoon en begeleid studenten met een vorm van autisme.

De oproep waar mensen werden gezocht voor de cliëntenraad deed me meteen reageren. Het is fijn om mee te kunnen kijken en denken over de gang van zaken binnen de praktijk. In mijn rol als vrijwilliger bij sociaal cultureel centrum de Binnenstad merk je dat mensen niet staan te springen om vrijwilligerswerk te doen, helaas. Dat was ook 1 van de redenen om me aan te melden.

Nettie Arts

Ik ben Nettie Arts-Megens, geboren (1956) en getogen in Haren, waar ik behoudens enkele jaren in het begin van de jaren ’80, woon. Ik ben mijn hele leven al tot volle tevredenheid patiënt bij de huisartsenpraktijk Berghem. Ik heb na mijn opleiding als verpleegkundige o.a. ruim 30 jaar gewerkt op de afdeling neonatologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Daarnaast heb ik me verdiept in organisatorische vraagstukken en ben de laatste vijf jaar werkzaam geweest als beleidsmedewerker van de verpleegkundige adviesraad aldaar. Nu ik niet meer werk heb ik de tijd om mijn steentje bij te dragen dichter bij huis.

Een cliëntenraad is een adviesraad en mijn inziens van toegevoegde waarde voor de huisartsenpraktijk. Het helpt om met een brede blik te kijken naar plannen en lopende zaken, zodat de patiëntenzorg zo goed mogelijk georganiseerd wordt. Dit heb ik ook tijdens mijn werk ervaren.