Vergoedingen – Huisartsenpraktijk Berghem – Berghem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Berghem
Molenweg 2c 5351EV
Berghem

Vergoedingen

Informatie over zorgkosten 

Moet ik de huisartskosten zelf betalen?

Uw zorgverzekeraar betaalt rechtstreeks de rekening van uw huisarts. Een bezoek aan de huisarts gaat ook niet ten koste van uw verplichte eigen risico. Wel kan het kan zijn dat de huisarts extra onderzoek moet doen. Bijvoorbeeld bloedprikken om te beoordelen welke zorg u nodig heeft. Of dat de huisarts u doorverwijst naar het ziekenhuis of een andere hulpverlener. Deze zorg valt wel onder uw verplichte eigen risico. Net als de geneesmiddelen die een huisarts voorschrijft.

Verzekeraar betaalt huisartskosten

Uw zorgverzekeraar vergoedt alle zorg die u krijgt van uw huisarts. Bij medicijnen, bloedprikken en andere vormen van eerstelijnszorg hangt het van uw zorgverzekering af of de zorg (volledig) wordt vergoed.
Wilt u precies weten hoeveel u vergoed krijgt voor bijvoorbeeld medicijnen, (bloed)onderzoek of andere zorg? Dat kunt u het beste aan uw eigen zorgverzekeraar vragen. Want het maakt veel uit wat voor zorgverzekering u heeft en wat u daarin vergoed krijgt.

Kosten van de huisartsenpost

De zorg op de huisartsenpost wordt volledig vergoed. De zorg gaat ook niet ten koste van uw verplichte eigen risico. Wordt u van daaruit doorverwezen naar de eerste hulp van het ziekenhuis valt de zorg wel onder uw verplichte eigen risico.

Inschrijftarief op nota van huisarts

Op uw zorgnota ziet u ook de inschrijftarieven van uw huisarts. Ook deze kosten betaalt uw verzekeraar aan de huisarts.