Veel gestelde vragen online patiëntenomgeving – Huisartsenpraktijk Berghem – Berghem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Berghem
Molenweg 2c 5351EV
Berghem

Veel gestelde vragen online patiëntenomgeving

Op deze pagina vind uw de meest voorkomende vragen met betrekking tot de Online Patiëntenomgeving. Staat uw vraag er onverhoopt niet tussen neem dan contact met ons via het contactformulier en stel via die weg uw vraag. Dan proberen wij u uiteraard zo spoedig mogelijk van een antwoord te voorzien.

1. Kan ik meerdere mensen koppelen aan één account?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Vanwege privacy regelgeving heeft iedere patiënt zijn/haar eigen account. Dit geldt eventueel ook voor uw kinderen. U registreert zich met Digid.

2. Ik heb me aangemeld, maar ben nog steeds niet gekoppeld?

Als u zich nog heeft aangemeld met een e-mailadres en wachtwoord moet deze nog door ons worden geaccepteerd. Hiervoor is het noodzakelijk dat wij controleren of u ook daadwerkelijk patiënt bij ons bent en dat u zichzelf heeft aangemeld hiervoor. Daarvoor is het in de meeste gevallen noodzakelijk om eerst telefonisch contact te hebben. De assistente neemt daarvoor contact met u op. Als het lang duurt mag u ook altijd zelf contact opnemen met de praktijk. Sinds kort kunt u zich ook registreren met Digid, dan is deze controle niet nodig en kunt u meteen gebruik maken van de patientenomgeving.

Als u zich op de praktijk laat aanmelden, dan ontvangt u een koppelingsverzoek per mail dat u zelf moet accepteren. Daarna kunt u direct gebruik maken van de patiëntenomgeving en/of de app.

3. Kan ik mijn kinderen ook aanmelden?

Ja, u kunt uw kinderen ook aanmelden. Daarvoor dient het kind een eigen Digid te hebben. Dossiers van kinderen tot 16 jaar mogen niet zichtbaar zijn. U kunt het account van uw kind(eren) dus alleen gebruiken voor andere functionaliteiten in het portaal, zoals bijvoorbeeld het regelen van herhaalrecepten, een bericht (e-consult) sturen met een vraag over uw kind, of digitaal een afspraak inplannen voor uw kind.

4. Waarom kan ik niet alles inzien in mijn dossier?

U kunt uw volledige dossier bekijken en de afspraken bekijken die plaats hebben gevonden vanaf 1 juli 2020, alle notities die daarvoor zijn gemaakt in het dossier kunt u slechts beknopt terug vinden in uw dossier. Als u uw volledige dossier wilt inzien kunt u vragen om een digitaal afschrift (pdf) van uw dossier.

5. Is er ook een app aanwezig van het systeem?

Ja zeker, deze app heet “Uw zorg Online” en kunt u gebruiken op al uw mobiele apparaten, u vind de app in uw AppStore. Meer informatie over de “Uw zorg Online”-app vindt u hier.